Recept: Hrachová polévka s mátou

Hrachová polévka s mátou

Hrachová polévka s mátou je velmi jednoduchý pokrm na přípravu, protože zabere 15 minut. Navíc vše, co k její přípravě potřebujete, pořídíte v běžném obchodě s potravinami.

Ingredience:

1,5 kg mraženého hrášku
trs čerstvé máty
100g zakysané smetany
8 plátků grilované křupavé slaniny
hrstka strouhaného kozího sýru

 

Postup:
1)     Nasypejte všechen hrášek a mátu do velké pánve a zalejte litrem vroucí vody. Počkejte, dokud nezačne polévka vařit a duste ji 3 minuty. Hrášek s mátou přepasírujte, dokud nebudete mít jemné pyré.
2)     Do této směsi přidejte zakysanou smetanu a vše pořádně promíchejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
3)     Pyré vraťte zpět do pánve a pomalu přiveďte zpět k varu. Dochuťte. Než budete polévku podávat, přidejte do každé polévkové misky lžíci smetany a snítku máty. Posypte už jen sýrem a křupavou slaninou.

Autor: General Sport