Recept: Makovo citrónový koláč

Jednoduchý koláč, který svou lehkou chutí potěší každého. Navíc jeho hlavní ingredience (ano, mák) snižuje cholesterol, zlepšuje trávení a má vysoký obsah vápníku, železa a draslíku. Šťáva z citrónu dodává opravdu jedinečnou svěžest!

Ingredience: (forma na koláč 25 cm v průměru)

2 hrnky špaldové mouky (400 gramů)
1 hrnek máku
3/4 hrnku hnědého cukru
1 1/2 hrnků sójového mléka
1/4 hrnku kokosového oleje
šťáva z 1 citronu
1 balíček prášku do pečiva
špetka soli

makovo_citrónový_koláč1

Postup:

1) V míse smíchejte mouku, mák a hnědý cukr.
2) Přilejte sójové mléko a promíchejte.
3) Přidejte kokosový olej a šťávu z citrónu a důkladně promíchejte (směs by měla být lepkavá, ne moc suchá).
4) Přidejte prášek do pečiva a špetku soli.
5) Vlejte těsto do předem vymazané formy (já použila kokosový olej, ale můžete ho vyložit pečícím papírem).
6) Pečte na 180 stupňů Celsia 20-25 minut.


Autor
: Terezie Lindovská

 


 

Caramel_Dip1 Blueberry_sirup All4Fit_produkt_19_kakaoveboby