Recept: Nadýchaná ovesná kaše s fíkem a banánem

Kaše jsou dle mého samým základem zdravé stravy. Nemluvě o tom, že se dá jíst k snídani, obědu i večeři, existuje nekonečno způsobů, jak ji uvařit a výborně zasytí. Navíc do ní lze přidat cokoliv, co máte rádi. Oříšky, sušené ovoce, čerstvé ovoce, semínka, cukr, sirup, lze ji připravit s jakýmkoliv mlékem dle vaší libosti. A celkově trvá příprava do čtvrt hodiny. No nepřivstali byste si kvůli tomu?

Ingredience

1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek rostlinného mléka
½ čajové lžičky skořice
čerstvý fík
banán
kustovnice čínská (goji)
drcené kakaové boby
sezamová semínka

Nadýchaná_ovesná_kaše1

 

 V hrnci nechte vařit mléko několik minut, poté přidejte vločky a vařte za občasného míchání 10 minut na mírném plameni. Nakonec přidejte skořici a promíchejte. Nakrájejte banán a fík a ozdobte kaši společně s goji (kustovnice čínská), sezamovými semínky a kakaovými boby.

 

Autor: Terezie Lindovská