Recept: Raw borůvkový cheesecake

raw_borůvkový_cheesecae1

V poslední době zasáhl svět jídla boom s raw dorty a koláči, čemuž se ale nelze divit. Je nepřeberné množství koláču, které lze udělat, od klasického cheesecaku přes dýňový k čokoládovým a borůvkovým. A poslední zmíněný jsem udělala já. Budete se divit, jak úžasný krém lze vytvořit z kešu oříšků. 

Ingredience (forma na koláč 25cm v průměru)

spodní vrstva:

2 hrnky pekanů
1 hrnek vypeckovaných datlí (pro měkčí konzistenci doporučuju namočit do vody na alespoň 2 hodiny)
půl hrnku strouhaného kokosu
špetka soli

krémová vstva:
2 hrnky kešu oříšků (NUTNÉ- namočit do vody přes noc a poté propláchnout)
okolo 6 čajových lžiček kokosového oleje
půlka obsahu vanilkového lusku (není nutné)
trochu agáve sirupu
2 hrnky čerstvých (mražených) borůvek

ovocná poleva:
mražené ovoce (borůvky, jahody, maliny, ostružiny)- asi 1 hrnek
trochu vody

Postup:
1. Smíchejte všechny ingredience na 1. vrstvu a dejte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud hmota nebude měkká a musí z ní jít udělat kulička. Pokud bude směs moc suchá, přidejte trochu vody.

2. Rozložte rozmixovanou směs rovnoměrně do formy, aby vytvořila cca 1 cm vysokou vrstvu (záleží na průměru formy).

3. Dejte formu do mrazáku, zatímco budete připravovat 2. vrstvu.

4. Dejte všechny ingredience na výplň do mixéru a mixujte, dokud nebudete mít víceméně hladkou krémovitou konzistenci.

5. Rozetřete tuto směs na 1. vrstvu dortu.

6. Dejte opět do mrazáku a můžete začít s poslední vrstvou.

7. Rozmixujte mražené ovoce s trochou vody (bude to připomínat sorbet).

8. Rozetřete poslední vrstvu na dort. Můžete ozdobit kokosem, oříšky, ovocem...Dejte ho do mrazáku na nejméně 2 hodiny, aby na sebe všechny vrstvy sedly. Až budete chtít dort ochutnat, nechte ho pomalu rozmrazit v ledničce po dobu 4-5 hodin.

Autor: Terezie Lindovská


 

Caramel_Dip1 Myprotein-coconpure_oil All4Fit_produkt_19_kakaoveboby