Recept: Raw jablečný cheesecake

raw_jablečný_cheesecake2

Je to tu, další verze klasického zbožňovaného cheesecaku. Není potřeba ho péct, všechna magie se děje v mrazáku. Můžete navíc ještě posypat libovolnými semínky, oříšky, ovocem.
Já použila formu na koláč v průměru 25 cm, takže cheesecake byl celkem nízký. Proto doporučuji spíše menší formu, ať máte koláč krásně vysoký :).

Ingredience:

1. vrstva:
1 hrnek pekanových oříšků
2 hrnky vypeckovaných datlí
1/2 polévkové lžíce skořice

2. vrstva:
2 nakrájené banány, zmražené na několik hodin
2 hrnky kešu oříšků, namočených ve vodě přes noc (!!!)
šťáva z citrónu z 1/2 citrńu
1/3 hrnku agáve/datlového/javorového sirupu
2 polévkové lžíce kokosového/třtinového/hnědého cukru

Ozdobení:
1 nakrájené jablko
datlový sirup
konopná semínka/oříšky

Postup:
1) Ve velkém mixéru rozmixujte pekanové oříšky, datle a skořici. Měli byste mít lepkavou hmotu. Vtlačte do vaší formy a dejte ji na chvíli do mrazáku. 

2) Dejte do mixéru banány, kešu oříšky, šťávu z citrónu, sirup, cukr a mixujte. Po několika minutách mixování začne vznikat krém. Až bude dostatečně jemný a krémový, vyndejte formu z mrazáku a vlijte na předchozí vrstvy.

3) Ozdobte krém a dejte cheesecake alespoň na 2 hodiny do mrazáku, aby na sebe všechny vrstvy sedly. Můžete nechat v lednici několik dnů nebo v mrazáku delší dobu. Dobrou chuť!

Autor: Terezie Lindovská