Recept: Zdravé malinové muffiny

Pokud toužíte po chuti pravých, pořádných muffinů, jaké vidíte v cukrárnách a kavárnách, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Není vůbec tak náročný, jak se může na první pohled zdát. A stojí za to! Zaručím se za to, že uspokojí chuťové buňky všech, kteří si potrpí na sladké. 

Ingredience:

1 ½ hrnku celozrnné mouky

1 hrnek namletých mandlí

1 zralý banán

½ hrnku rostlinného mléka

1/3 hrnku hnědého cukru

1 balíček prášku do pečiva

1 čajová lžička skořice

Náhražka za vejce z lněných semínek (2 polévkové lžíce
drcených lněných semínek smíchejte s 6 polévkovými lžícemi
vody, nechte odstát cca 20 minut, dokud nebudou mít
konzistenci gelu)

¾ hrnku mražených/čerstvých malin

Malinové_muffiny_1

Smíchejte v míse mouku a mleté mandle. Přidejte banán, mléko, cukr a skořici a rozmixujte, dokud se nevytvoří těsto. Přidejte směs z lněných semínek a prášek do pečiva a opět rozmixujte. V případě potřeby dodejte více mouky/mléka, těsto by mělo být lepkavé a ne moc tekuté. Vmíchejte maliny. Vezměte formičky na muffiny a naplňte je do ¾ těstem. Pečte na 180 stupňů Celsia 25-30 minut, dokud muffiny nebudou na vrchu zlatavé a křupavé. Před vyjmutím z formiček nechte alespoň půl hodiny hotové muffiny vychladnout.

Autor: Terezie Lindovská