Recept: Veganské perníčky

Vánoce jsou již za námi, ale stále je ještě čas upéct nějaké cukroví, třeba až vás navštíví přátelé či rodina. Řekla bych, že perníčky jsou klasikou. A pokud hledáte zdravou a chutnou verzi tohoto cukroví, recept je stvořen přímo pro vás! Můžete také ozdobit cukrovou polevou, kterou lze udělat lehce z 3 ingrediencí.

Ingredience:

2 hrnky pohankové mouky
1 hrnek mandlové mouky (rozmixované mandle)
1/2 hrnku datlí                   
1/3 hrnku vody
4 polévkové lžíce kokosového oleje
1/3 hrnku kokosového cukru
3/4 balíčku prášku do pečiva
1/2 polévkové lžíce muškátového oříšku
1/2 polévkové lžíce hřebíčku
1 polévková lžíce skořice
2 polévkové lžíce strouhaného zázvoru

veganske_pernicky2

1. Smíchejte datle, olej, koření, cukr a vodu. Rozmixujte.
2. Přidejte mandlovou mouku a mixujte.
3. Přidávejte přes síto mouku po částech, zároveň mixujte.
4. Na konec vsypte pečící prášek. Těsto by mělo držet pohromadě, pokud je moc lepkavé, obalte ho trochou mouky.
5. Nechte v lednici odpočívat alespoň 2 hodiny.
6. Na podložce vyválejte vždy část těsta, tloušťka by měla být okolo půl centimetru. Vykrojené perníčky položte na plech s pečícím papírem.
7. Pečte na 170 stupňů Celsia 12-13 minut.

 veganske_pernicky1

 Autor: Terezie Lindovská